dinsdag 28 september 2010

Wielenwand 2.0 + uitbreiding @ Cylce Trend Utrecht

We hebben afgelopen weekend even wat overgewerkt @ Cycle Trend Utrecht om de wielenwand wat netter te rangschikken. Inmiddels hebben we aardig wat wielen op voorraad en hoewel sommigen zo voor het grijpen hangen, hangen anderen weer wat minder mooi of kunnen we niet een complete set laten zien. Vandaar dat we dus op zoek gingen naar een verbetering. Die denken we gevonden te hebben. De wand waar de Specialized mountainbikes tegenaan staan, daar waar de grote foto tegen te muur hangt was eigenlijk wel goed te gebruiken. Zo gedacht, zo gedaan. We hebben eerst alle wielen geinventariseerd. Hoeveel waren het er? Welke wilden we absoluut showen en hebben we complete sets? Wat wegen de wielen los en wat is de prijs? Na wat passen en meten kwamen we tot de volgende oplossingen:
Hierboven zie je alle "gewone" spaakwielen. Dat wil zeggen, wielen met aluminium velgen of hoge carbon velgen. De onderste 3 sets zijn Mavic wielset, daarboven hangen links en rechts een setje handgespaakte extra sterke wielen gemaakt van DT (hoge) velgen, Sapim DB spaken en Ultegra naven. In het midden boven hangt een setje Shimano wielen. Bij elke set zit er een papier aangeniet waarop te lezen valt welke set het is, wat de set weegt & wat de set kost.
Hierboven en -onder zie je de oplossing die we gevonden hebben voor de dure carbon wielsets. Door ze aan het plafond te hangen vlak tegen de muur aan, maken we optimaal gebruik van de ruimte en hangen de wielen bovendien strak en kunnen we van setjes de wielen onder elkaar hangen! Zoals je ziet hangen niet overal 2 wielen onder elkaar. Dat heeft een reden. Bij de dichte wielen is het vrij duidelijk, dat zijn gewoon losse wielen waar geen eigen voorwiel bijhoort. Bij het 3 spaaks HED wiel, kan je eventueel ook een los achterwiel bijbestellen. Van het meest linker wiel, de Zipp 808 is het voorwiel overleden. Dit achterwiel zat ooit in een tijdritfiets met een complete set Zipp 808's maar de eigenaar is met die fiets tegen een auto aangeknald met resultaat een complete vernield frame, voorvork en voorwiel. Het achterwiel had de klap wel doorstaan maar mag daarom voor een sterk gereduceerd bedrag weg. We hopen met deze uitbreiding van de wielenwand weer voorlopig vooruit te kunnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten