woensdag 29 september 2010

Cycle Speed Utrecht @ de Haarse Prutrace 2010

19 september 2010 vond alweer de 10-de editie van de Haarse Prutrace plaats. De Haarse Prutrace is een wedstrijd over 3 ronden van pakweg 1400 meter waarbij je elke ronde zo'n 10 sloten dient te doorwaden. Daarnaast is er elk jaar een grote bak van ongeveer 10 meter lang waarin zo'n 50 centimeter modder ligt. Ook passeer je een gierdouche. Dit jaar had de organisatie voor een extra hindernis gezorgd: een soort van bak waar bovenop palen waren gelegd waar daar weer op netten lagen. De palen lagen op ongeveer 1 meter hoogte dus moest je tijgerend door de bak met bagger heen. Cycle Trend Utrecht werd bij dit evenement vertegenwoordigd door Bram, Bouke liet verstek gaan nadat hij de avond ervoor terug was gekomen van het Duchenne Heroes gebeuren waar hij een aantal avonden heeft staan sleutelen! Naast Bram deden er ook nog een aantal Hellas Triathlon clubgenoten mee dus was het leuk om een beetje tegen elkaar te strijden. Niet dat Bram nou in zo'n geweldige loopconditie was... (de laatste keer dat hij had gelopen was alweer 3 maanden geleden...).

Hieronder de start van de wedstrijdklasse. Met de badmuts voor is Bart van der Wal, een klant van Cycle Trend Utrecht. Naast hem staat Floortje Gierman (of was het Prutvrouw?), de winnares van vorig jaar.
Net als Jezus kan ook Bart over het water lopen! Hij heeft zeker hier vaak naar gekeken!
Bram kan het niet, dat over het water lopen, die neemt gewoon een aanloop en hoopt dat hij dankzij zijn lange benen zo aan de overkant terecht komt!
Hieronder de befaamde tijgerbak. Als je niet zo heel groot bent zoals Bart hieronder, kan je dus ook redelijk - zij het gebukt - makkelijk door de bak heen.
Ook Remco ter Horst van Hellas heeft er niet echt moeite mee.
Floortje evenmin, dat was het onderdeurtje van het 4 tal.
Bram daarentegen, met zijn + 2meter, kon daar echt niet bukkend onderdoor lopen, die moest dus kruipend erdoor heen. Dat zorgde voor tijdverlies maar natuurlijk ook voor extra viezigheid!
Niet dat hij dat nou zo erg vond.... Hij kon er tenminste om lachen. Zijn zwembrilletje beschermde zijn ogen tegen alle smurrie, iets waar hij slecht tegen kan als hij bezig is.
Na het kruipen weer doorhollend naar een sloot.
En dan komt er dus een sloot, dan spring je er in! (Of, als je ziet dat er een fotograaf staat, dan maak je een bommetje! Dat levert dus een natte en vieze fotograaf op. Ook leuk).
Dat je dan als een soort Neptunus met waterplanten op je kop als ware het ziewier was, weer bovenkomt, dat mag duidelijk zijn, daar het het de Prutrace voor!
En dan komt de grote modderbak in beeld. Hieronder Bart in achtervolging op een andere deelnemer. Kijk die modder eens opspatten!
Remco heeft zijn beste tijd gehad, dat ziet er niet zo soepeltjes meer uit!
Floortje bij het intreden van de bak, op weg naar een 2-de overwinning.
En Bram? Bram ploeterde voort. Was het nog leuk? Ja, het was nog leuk.
Maar wel zwaar!
Hij kon nog lachen na afloop. Moe maar voldaan. Ergens ver in de achterhoede gefinished maar dat kon hem niet zo boeien. De omstandigheden waren dit jaar erg zwaar, het was koud, er stond een gure wind, het zonnetje was er niet zoals bij voorgaande edities en die kruipbak, die was killing!
Na de wedstrijdklasse was er ook nog de recreantenklasse, daar doen alle mensen er zo lang mogelijk over! En dossen ze zich zo bont mogelijk uit! Verkleedpartijen tot de macht verkleedpartijen, dat is wat er voorbij komt! Hieronder een stel "zieken".
Maar ook de brandweer was paraat!
Met vereende krachten werd een oververmoeide collega voortgetrokken...
En verder getrokken...
Ook kwam Bram nog een andere Hellas Triathlon clubgenoot tegen. Hieronder ligt languit - met zijn hoofd onder water (water? Was het maar water! Stront, gier, modder, troep, derrie, smurrie, prut zul je bedoelen!) Timo van Lokven.
En Timo speelt voor Zwarte Piet zo te zien!
En wat doe je als je ongeveer 140kilo weegt, je ziet dat er mensen over de brug aankomen lopen om te gaan kijken? Juist ja, dan zorg je ervoor dat de hele meute ondergespetterd wordt! BOMMETJE!!!
Kortom, de Haarse Prutrace was weer dolle pret, op naar volgend jaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten