zaterdag 18 september 2010

Carbon lekkers uit Italië

Gezien op de Eurobike: FM Bike. Een kleine fabrikant uit Italië. We stellen je hierbij 2 modellen voor. Als eerste de Puma NTO racefiets. Een lichte 5750 gram wegende fiets met diverse mooie details.
Naast een geheel eigen beheer gemaakt frame heeft de FM Bike ook diverse eigen onderdelen. Hieronder zie je het eigen crankstel. Als je dacht dat het nieuwe 3T Meta crankstel revolutionair was, check dan eens onderstaand model. Een crankstel met 2 x 2 bladbouten op een manier zoals we het nog niet eerder gezien hadden. Wat wel weer verbazend was dat er geen carbon kettingbladen gemonteerd waren. Dat scheelt weer de nodige grammen! Voor de prijs maakt het niet uit, alles aan deze fiets is top of the bill...! Ik noem Lightweight wielen, Sram Red, SMP carbon etc....
Hieronder de eveneens in eigen huis vervaardigde stuur/stuurpencombinatie. Een strak design gecombineerd met een laag gewicht.
Hieronder de zadel/zadelpen combinatie. Aangezien de FM Bike gebruik maakt van een doorlopende zitbuis en de klemkop volledig geintegreerd is in de zitbuis dien je precies door te geven hoe hoog je zitbuis moet worden EN welk zadel je gebruikt. Er is GEEN mogelijkheid om het zadel een paar millimeter hoger of lager te zetten.
Ook bij de staande achtervork heeft FM Bike een geheel eigen ontwerp uitgewerkt. Een flinterdun plaatje vormt het mannetje tussen beide staande achtervorken.
De achterrem die normaliter op het mannetje zit is bij FM Bike naar het gebied achter de trapas verbannen. Lekker aerodynamisch weggewerkt, ongetwijfeld een crime om af te stellen...
Naast de flink lichte Puma NTO stond er ook een Doctor SP 29" op de stand. Een race-MTB met 29" wielen. Deze 6850 gram wegende race-MTB had flink wat invloeden van de Puma maar was het was geen racefietsframe met extra ruimte voor de banden. Ook waren er hier geen carbon velgen of cranks gemonteerd. Een puntje waar nog wel wat gewicht gewonnen zou kunnen worden. De gewicht zou in theorie nog wel onder de 6500 gram kunnen komen.
Net als bij de Puma NTO heeft ook de Doctor SP 29" een stuur/stuurpen combinatie uit één stuk.
De blanke lak is van de voorvork afgeschuurd om nog wat extra gewicht te winnen.
Check ook die volledig opengewerkte barends. Lichter dan licht!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten