woensdag 2 juni 2010

Specialized - Bling Bling - Road Racing Shoes @ Cycle Trend Utrecht

Ook vandaag binnengekomen: Specialized - Bling Bling - racefietsschoenen. We zetten ze even op een rijtje:
De Specialized Comp Road is een lichte schoen met 2 klittebandstroken en 1 skisluiting voor optimale pasvorm. De zool is van carbon & glasvezel. De schoen met Body Geometry inlegzool kost € 175,-.
Het gewicht van de schoen in maatje 46 bedraagt 348 gram per schoen.
Dan is er ook de Specialized Pro Road wedstrijdschoen. Deze schoen heeft een volledig carbon zool en is daarmee ook weer een stukje lichter en stijver dan de Comp Road schoen. Ook deze schoen heeft 2 klittebandstroken en 1 skisluiting. De Pro Road kost compleet € 210,- en weegt 314 gram per schoen in maat 44.
Tot slot het topmodel uit de Road racing schoenenlijn van Specialized: de Specialized S-Works Road schoen. Dit is het meest luxueuze model dat zich kenmerkt door de speciale "Boa S1" sluiting. Dit is een soort van visdraadachtige draad die her en der op de schoen gestikt zit waarmee je de schoen tot in de perfectie om de voet kunt aantrekken!
Het Boa S1 systeem zorgt er naast een ultieme pasvorm ook voor dat het gewicht flink gedrukt kan worden. Daarnaast heeft de schoen natuurlijk een volledig carbon zool maar hier is een andere, lichtere carbonsoort dan bij de Pro Road gebruikt.
Met al deze features kan een zeer lichte schoen geconstrueerd worden. Een maat 43 weegt per schoen maar liefst maar 240 gram!!! De S-Works Road kost € 275,-.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten