zondag 16 mei 2010

Beetje sporten: SM voor MS

Zondag 16 mei stond er voor de verandering eens geen stukje werken op het programma. Er zou gesport gaan worden! Rinus & ik zouden meedoen aan de SM voor MS tocht waarvan de eventuele behaalde punten zouden meetellen voor de Holland Single Speed Cup 2010. Wij gingen in ieder geval niet voor de punten maar wel voor de lol! De Singlespeed Marathon voor Multiple Sclerose werd georganiseerd door Patrick Ott wiens vriendin MS heeft en ging over 100km voornamelijk off-road paden en voerde de deelnemers over de Veluwe. Dit ventje hieronder had ons uitgenodigd om mee te doen wat we natuurlijk niet konden weigeren!
Dus waren Rinus en ik zondag 16 mei van de partij. Rinus had zijn 29-er On-One in bling bling uitvoering bij zich en ik had bij gebrek aan beter de 26" equiped C'dale F500 bij me. Had best wel graag de Specialized Rockhopper SL Comp uit de winkel willen meepikken maar ja hé, daar zaten wel weer 26 versnellingen te veel op! Na wat verkeerd rijden op de weg naar het Ott HQ toe reden we al 2 x verkeerd wat later het mantra van de dag zou blijken te zijn...
Een raadseltje: wat kan hier eigenlijk niet? (Meerdere antwoorden mogelijk).
Maar liefst 7 deelnemers staan klaar voor de start van de aanrijroute welke gemeenschappelijk wordt bereden. Bij de echte ronde aangekomen werd het ieder voor zich.
Echter, het werd al snel stoppen en keuvelen in de berm, hier Rinus met zijn bling bling On-One.
Tuig Thijs met zijn eigen creatie: de Pantsman Pantsoff 29-er.
De reden van ons oponthoud in de berm: Sneeuwpop David die midden in een bocht een band staat te verwisselen! Let op de aanscheurende brommer! Er is geen volgende foto geplaatst, dat wordt een te onsmakelijk gezicht!
Bij de SM voor MS tocht diende je goed op de letter en her en der de codes van de bordjes op te schrijven ten bewijs dat je daar was geweest. Ik maakte er maar een foto van, dat scheelde weer tijd.
Maar die tijd was eigenlijk niet zo belangrijk voor me. In lekker tourtempo reed ik met Rinus op. Al snel kwamen we de verwachte winnaar aan al rekkende en strekkende langs het pad. Dader Daan had kramp en kon niet voluit rijden vandaag. We hebben hem op sleeptouw meegenomen maar al gauw had ie van ons tempo de balen dus zagen we hem snel in de horizon verdwijnen!
En weer een kaartje gespot, foto's maken dus!
Er waren natuurlijk ook al weer bordjes her en der weggehaald door bepaalde figuren dus besloot wedstrijdleider Ottje ons op te vangen en ons te escorteren naar de volgende plek.
Lekker achter de brede rug van El Presidente met zijn monsterkuiten hangen, een stukje peddelend over de weg.
En toen kwamen we bij het volgende lusje aan waar we Tuig Thijsje en Wilde Willem tegen kwamen. TT was lek gereden en WW stond een Tjeerd look-a-like uitleg te geven waar ze zich bevonden.
Detailfoto van nieuwste trend in fietsschoenen!
En zo wordt een routebord een werkplaatsstandaard om goed op de juiste hoogte te kunnen sleutelen!
Het bordje waarbij Rinus en ik verkeerd reden (inmiddels al de 4-de of de 5-de keer die dag dus maakte het al niet meer uit) en zo precies tegenovergesteld een stuk van de route bereden en zo dus ook nergens meer bordjes tegenkwamen.... We vonden het eigenlijk wel best, we gingen namelijk linea recta richting de eerste snackbar om wat te gaan bunkeren. Honger!
Daarna weer op weg via allerlei mooie fietsknooppuntenroutes naar Casa Ott. Het was prachtig weer, een lekker zonnetje, niet te warm, niet te koud, perfect!
Daar aangekomen, BBQ en weerzien met de rest. Erikje hier in het midden was de pechvogel van de dag, hij ging al na een half uur op zijn plaat, hij raakte met een pedaal een boomstronkje en vloog over de kop en kwakte tegen een boom. Resultaat, een gebroken sleutelbeen... Aan de andere kant, toen iedereen binnenwas bleek alleen Wilde Willem als enige de hele route te hebben gereden en dus winnaar te zijn geworden! De rest had een DNF achter zijn naam staan...
Het rondje zoals Rinus en ik hem gereden hebben, toch hebben we nog wel 100km gereden met al die keren verkeerd rijden en weer terug rijden om het spoor te zoeken... Was een leuk dagje uit.

1 opmerking:

  1. Pantsman Pantsoff?Goed idee voor een volgende fiets.
    Dit is een Pantsman Shortpants!
    Leuk geschreven Bram.

    BeantwoordenVerwijderen