zondag 7 november 2010

Cycle Trend Utrecht & Nuenen @ Halloweentocht Eerbeek

Vorig weekend vond op zaterdagavond in Eerbeek de Halloweentocht plaats. Bram had hier eerder nog nooit van gehoord maar werd getipt door Tuig en Ottje van DP. Plan was met een aantal maffe single speeders met allemaal grote wielen aan de start te verschijnen. Uiteindelijk stonden ze met zijn vijven aan de start: Sneeuwpop, De Rinus, Tuig, Ottje en Tall Boy Bram (TBB). Sneeuwpop reed met zijn schitterende starre Singular single speed zoals het hoorde, De Rinus speelde vals en had een Scott Scale met een unieke volledig wit gespoten carbon voorvork maar wel met een 1 x 9 verzet erop bij zich. Waar Tuig mee reed was TBB niet meer geheel duidelijk en Ottje had duidelijk de verkeerde fiets meegenomen namelijk een Kona met 32mm bandjes... TBB zelf reed met de Surly MonsterCrosser (een Karate Monkey met racestuur, Magura HS-77 remmelarij en dikke noppies).

Eerbeek inrijdend met de auto kwamen de jongens al verschillende vuurkoven en heksen op bezemstelen tegen. Ook stonden her en der Magere Heinen opsteld of liepen er mensen rond met de maskers op bekend van de "Scary Movie" film cyclus. Eenmaal geparkeerd zagen ze velen flink uitgedost rondrijden. De ene persoon nog uitbundiger gekleed dan de ander! De Rinus had voor de tocht zijn Northwave skeletshirt aangetrokken en was dus al wel redelijk in stijl! Sneeuwpop & TBB hadden helaas geen echte griezelige atributen meegenomen. TBB had weliswaar nog wel een grote pluche spin aan zijn stuur bevestigd. Tuig daarentegen had zich gewoon verkleed door een rode pruik op te zetten en een foute zonnebril op te zetten. Ottje is van zichzelf al lelijk genoeg dus hoefde zich niet te schminken om er angstaanjagend uit te zien!

Bij de inschrijving aangekomen: massa's en massa's mensen, of liever gezegd, massa's en massa's zombies, heksen, weirdo's en een paar verdwaalde, normaal geklede mensen. De start was in een groot leegstaand fabriekspand wat duidelijk op de nominatie stond om binnenkort gesloopt te worden. Er was een parkours aangelegd wat een ieder diende af te leggen. Kosten noch moeite waren gebruikt om maar een zo aantrekkelijk mogelijk spookhuis er van te maken. Nerveus makende lasershows, op sommige plekken wel 10 mistkanonnen zodat je letterlijk en figuurlijk geen hand voor ogen zag! (Waar je dus gewoon diende te fietsen....) Zomaar, plotsklaps opduikende typetjes die je toeschreeuwden of je een por gaven. Overal onheilspellende muziek, dus veel valse kerkorgels a la de films van Dr. Frankenstein. Op andere plekken leek het normaal te zijn maar dan knalde er ineens het geluid van een stel rotjes uit een verdekt opgestelde box. Kortom, je kreeg flink waar voor je geld! Na een helse zoektocht bereikte je dan uiteindelijk de 3-splitsing waar je kon kiezen welke route je wilde gaan rijden. Het groepje van 5 besloot natuurlijk eerst voor de lange afstand te gaan. Echter, binnen 200 meter was de groep al uiteen gevallen omdat Tuig en De Rinus al ergens verkeerd gereden waren en na een lange omzwerving weer uitkwamen bij de start. Sneeuwpop, Ottje en TBB besloten gedrieën samen verder te gaan. Toen echter de eerste stukken bos zich aandienden was Ottje in no-time zoek. Eerst was er nog schreeuwcontact maar op een gegeven moment reageerde Ottje niet meer. Waarschijnlijk is Ottje tegen één van die gasten met een kettingzaag aangefietst... R.I.P. Ottje.

Sneeuwpop en TBB bleven bij elkaar en hebben zo de rest van de avond doorgebracht. Ze zijn verschillende schitterende creaties tegen gekomen. De hele Eerbeekse middenstand had heel veel werk gemaakt om overal zoveel mogelijk schrikmomenten te genereren. Zo reden ze op een bepaald moment het terrein van een autoboer op waar een aantal BMW's in een halve cirkel opgesteld stonden. Allemaal hadden de koplampen op groot licht aanstaan. Kortom je zag niet goed waar je naar toe moest. Eenmaal in de zaak schrok je je lam want die lamstralen daar hadden wel 5 verschillende autoalarmen zo opgesteld dat als je door de deur naar binnen reed, de hele riedel tegelijk op minstens 140 decibel afgingen! Ook lagen er her en der verongelukte fietsers met hun hoofd onder het voor- of achterwiel van een auto. Fietsen in puin, her en der bloedirige ledematen, ga zo maar door. Elke Eerbeekse ondernemer wilde niet onderdoen voor zijn of haar buurman.

Ook reden ze op verschillende plaatsen dwars door een café. Lallende, biertankende zaterdagavondstappers versus met bouwlampen opgetuigde mountainbikers. Zelden zo'n enorm contract in één ruimte gezien!

Tijdens de tocht werd TBB op een gegeven moment ingehaald door 2 heren die met een volledige Cycle Trend outfit rondreden. Reden voor hem om daar achteraan te spurten en te vragen wie dat waren en bij welke vestiging zij hoorden. Echter, bijna op hetzelfde moment werd TBB op zijn rug getikt door niemand minder dan Ralf van Heugten van Cycle Trend Nuenen. Die was met een groep werknemers en een vaste groep klanten, zo'n 15 man groot - allemaal in dezelfde kledingoutfit - ook met deze tocht bezig! Ralf zijn groep ging aanzienlijk harder dan Sneeuwpop en TBB dus ging ieder weer zijn weegs. Na het volbrengen van het eerste rondje besloten Sneeuwpop en TBB nog een rondje te doen maar dan een andere als daarnet gereden. Deze was aanzienlijk korter maar minstens zo leuk! Regelmatig vielen ze soms van de fiets van het lachen om sommige artracties echt te grappig voor worden waren. Ook waren sommige echt heel mooi en kunstig in elkaar gezet met soms minimale middelen, soms met zoveel mogelijk middelen. Op een gegeven moment reden ze een manege binnen waar ze letterlijk tegen een muur van mist aanreden. Door niet naar voren te kijken maar naar beneden kon je nog enigzins zien waar je reed. Heel voorzichtig, stapvoets rijdend bereikten ze een punt in de manege waar blijkbaar een bewegingsmelder was opgesteld en op dat punt barsste er uit de speakers (die je dus niet zag staan, en het moeten er veel zijn geweest) een enorm paardengehinnik en het geluid van paardenhoeven los! Het geluid kwam niet van 1 plaats maar verplaatste zich zodat het leek alsof je achterna werd gezet door een hele meute wilde paarden. Toen ze weer uit de manege reden kwamen ze door een maisveld dat al half gerooid was maar waar ze nog wel een stukje doorhof in hadden gecreeërd. Ook stond er een 10 meter hoge vuurkorf flink te fikken.

Het gaat te ver om hier alle creaties van de Eerbeekse middenstand te beschrijven maar neem maar aan dat ze echt allemaal ontzettend hun best gedaan hebben!!! Half Eerbeek was afgezet om de dik 1500 deelnemers overal een vrije doorgang te garanderen. Op belangrijke of enigzins gevaarlijke kruisingingen stonden verkeersregelaars en ook het parkeren was een fluitje van een cent. Met een inschrijfgeld van maar 8 euro p.p. was het bijzonder dat er zoveel werk was verricht door de organisatie. Ook in het bos was alles perfect aangegeven daar er om de 10 meter een lampje aan een boom hing. Je kon eigenlijk niet verdwalen. Deed je dat toch dan was je natuurlijk ten dode opgeschreven want er liep een hoop gespuisdoor het bos te dwalen op zoek naar slachtoffers!

Tot 23:00 uur mocht er gestart worden dus toen het 22:58 uur was konden Sneeuwpop en TBB gewoon nog weg voor de derde en laatste ronde. Weer een andere ronde, deze was aanzienlijk simpeler. Veel asfaltstukken, weinig MTB specifieke paden maar ook hier diverse spookhuizen, doolhoven, heksen en Magere Heinen op hun pad! Op een gegeven moment, zo ergens rond de klok van 0:00 uur leek het erop dat Sneeuwpop en TBB de weg kwijt waren geraakt. Ze reden doelloos rond en later bleek, tegen de rijrichting in. Her en der werd er al driftig opgeruimd en werd er verbaasd gereageerd dat zij nog gewoon aan het rondfietsen waren. Uiteindelijk bereikten ze de finish en konden ze De Rinus en Tuig weer terugzien. Ottje was van de aardbodem verdwenen. Reageerde niet meer op de telefoon dus naar alle waarschijnlijkheid ligt Ottje ergens onder een laag bladeren of een kuub zand ergens in de Eerbeekse bossen.

Ottje, het was prettig je gekend te hebben!

Meer foto's en overlijdensberichten op http://www.halloweeneerbeek.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten